ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΒΡΑΒΕΙΟ «ΒΛΑΣΣΗΣ ΣΩΚΡΑΤΙΔΗΣ» 2017Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι και φέτος θα συμπεριλαμβάνεται το ειδικό βραβείο “Βλάσσης Σωκρατίδης” ανάμεσα στα ετήσια δημοσιογραφικά βραβεία του Ιδρύματος Μπότση, το οποίο θα απονεμηθεί σε δημοσιογράφο – εκδότη- μέλος της ΕΔΙΠΤ.

Οι ενδιαφερόμενοι για το ειδικό βραβείο «Βλάσσης Σωκρατίδης», που έχει θεσμοθετηθεί από την ΕΔΙΠΤ στη μνήμη του αειμνήστου πρώην Προέδρου Βλάσση Σωκρατίδη, θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους γραπτώς  το αργότερο μέχρι και την  Τετάρτη 22/11/2017 και ώρα 15:30, παραδίδοντας στην γραμματεία της ΕΔΙΠΤ  σχετικό φάκελο που να περιλαμβάνει:

1) Γραπτή εκδήλωση ενδιαφέροντος.

2) Ενδεικτικά τεύχη (τουλάχιστον 3) με  προσωπικά τους άρθρα.

3) Ενημερωτικό σημείωμα με πληροφορίες σχετικές με την εν γένει δημοσιογραφική και εκδοτική τους δραστηριότητα, με αναφορές σε στοιχεία που συνηγορούν στη βράβευσή τους.

4) Αποδεικτικά που τεκμηριώνουν την προσφορά τους (βραβεία, τιμητικές διακρίσεις κ.ά.).

Την αξιολόγηση, μετά από απόφαση του Δ.Σ.,  θα πραγματοποιήσει τριμελής επιτροπή, την οποία θα αποτελέσουν οι Μιχάλης Σαββάκης (Πρόεδρος της ΕΔΙΠΤ), Κωνσταντίνος – Γεώργιος Σπύρου (Β’ Αντιπρόεδρος της ΕΔΙΠΤ) και Πέννυ Καλύβα (Γενική Γραμματέας της ΕΔΙΠΤ), με αναπληρωματικό μέλος την κα Αμαλία Ρουχωτά (Μέλος του Δ.Σ. της ΕΔΙΠΤ)  σε περίπτωση κωλύματος κάποιου εκ των τριών πρώτων. Σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ., της επιτροπής προεδρεύει ο κ. Μιχάλης Σαββάκης.

Η επιτροπή θα αξιολογήσει τις υποψηφιότητες βάσει των ακόλουθων κριτηρίων:

α) Της ιστορικής διαδρομής

β) Της ελληνικής γλώσσας

γ) Του πλουραλισμού της αρθρογραφίας

δ) Της απήχησης του εντύπου

ε) Της κοινωνικής δραστηριότητας

Το βραβείο θα συνοδεύεται με χρηματικό έπαθλο 1.000 Ευρώ και θα απονεμηθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου στο πλαίσιο της 34ης Απονομής των Δημοσιογραφικών Βραβείων του Ιδρύματος Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθανασίου Μπότση παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Για περαιτέρω διευκρινήσεις και πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τη γραμματεία της ΕΔΙΠΤ καθημερινά 9:00 -16:00.


 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ GDPR ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΕΔΟΕΑΠ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΔΙΠΤ


ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ


Ασφάλιση στον ΕΦΚΑ των απασχολούμενων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Ψυχαγωγίας και των ιδιοκτητών


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 16/3/2018


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 1/2018


Εφαρμογή του barcode στις έντυπες εκδόσεις των περιοδικών και εφημερίδων


ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Γ. ΚΑΡΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΔΙΠΤ


Ο Βουλευτής Β’ Αθηνών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ κ. Γεώργιος Καρράς υπέβαλλε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό ΨΗΦΠΤΕ κ. Νίκο Παππά σχετικά με την κατάργηση του μειωμένου ταχυδρομικού τέλους για τα έντυπα των μελών της ΕΔΙΠΤ.
Η ερώτηση συζητήθηκε σήμερα 16.02.2018 στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, όπου ο κ. Καρράς ζήτησε από τον Υπουργό κ. Παππά τον επανακαθορισμό των κριτηρίων για την επαναφορά του μειωμένου ταχυδρομικού τέλους για τα μέλη της ΕΔΙΠΤ τονίζοντας ότι ο αποκλεισμός της συγκεκριμένης κατηγορίας εντύπων από το μειωμένο τέλος όχι μόνο πλήττει το - παγκοσμίως κατοχυρωμένο - δικαίωμα στην πληροφόρηση, αλλά και δημιουργεί συνθήκες άνισου ανταγωνισμού σε βάρος τους, αντί να άρει τις στρεβλώσεις του ανταγωνισμού, που ήταν εξάλλου και το ζητούμενο της σχετικής σύστασης του ΟΟΣΑ, την οποία επικαλέστηκε ο Υπουργός. Μάλιστα τόνισε ότι η επαναφορά του μειωμένου ταχυδρομικού τέλους για τα έντυπα της ΕΔΙΠΤ δεν θα έχει δημοσιονομική επίπτωση, αλλά αντιθέτως θα συμβάλλει στη βιωσιμότητα των εντύπων περιοδικής κυκλοφορίας (15θήμερα και μηνιαία).
Κατόπιν αυτών, ο Υπουργός ΨΗΦΠΤΕ κ. Ν. Παππάς απάντησε ότι νομοθετικά εφάρμοσε κατά γράμμα τις συστάσεις της Γ΄ εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, χωρίς να υπάρχουν περιθώρια αλλαγών, ενώ παράλληλα δήλωσε ότι είναι ανοιχτός σε διάλογο με το Δ.Σ. της ΕΔΙΠΤ και προέτρεψε το Δ.Σ. της ΕΔΙΠΤ να αρχίσει το διάλογο και με τα ΕΛΤΑ , προκειμένου να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις.

https://www.youtube.com/watch?v=JnlV4k27jSg&feature=youtu.be

 

12345678910...