ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΔΙΠΤ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΕΚΔΟΤΩΝ ΤΥΠΟΥΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΔΙΠΤ  ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΕΚΔΟΤΩΝ ΤΥΠΟΥ

 

Εποικοδομητική συνάντηση με τον νέο Executive Director της EMMA-ENPA κ.Ηλία Κοντέα είχαν μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (Ε.Δ.Ι.Π.Τ.) στα γραφεία της Ένωσης, την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018.

Η European Newspaper PublishersAssociations (ENPA) και η European Magazine Media Association (EMMA) είναι οι κορυφαίες εκδοτικές ενώσεις για τις εφημερίδες και τα περιοδικά, οι οποίες αποτελούν το συνδετικό κρίκο ανάμεσα στους εκδότες των χωρών της Ε.Ε. με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Και οι δύο Ενώσεις εκπροσωπούνται με πάνω από 15.000 εκδοτικούς οίκους, όπου συμπεριλαμβάνονται πάνω από 50.000 τίτλοι εφημερίδων και περιοδικών σε έντυπη και ψηφιακή μορφή. Από ελληνικής πλευράς μέλη των ENPA & ΕΜΜΑ είναι μόνο η Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (ΕΔΙΠΤ) και η Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΙΕΑ).

Τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΔΙΠΤ αφού ευχήθηκαν στον Έλληνα νέο Εκτελεστικό Διευθυντή καλή επιτυχία στα νέα του υψηλά καθήκοντα, συζήτησαν εκτενώς θέματα σχετικά με τα προβλήματα και το  μέλλον τον έντυπου τύπου σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως το νομικό πλαίσιο γύρω από θέματα ελευθερίας, πνευματικής ιδιοκτησίας και προσωπικών δεδομένων. Ακόμα συζητήθηκαν εκτενώς οι τρόποι με τους οποίους οι ENPA & ΕΜΜΑ θα μπορούσαν να βοηθήσουν την ΕΔΙΠΤ και μέλη της σχετικά με τα προβλήματα που έχουν ανακύψει τα τελευταία χρόνια στη χώρα, ιδιαίτερα μετά τις νέες φορολογικές επιβαρύνσεις στον τύπο, με σημαντικότερη αυτή του 2% επί του τζίρου υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ, που αναπόφευκτα θα επιφέρει διακοπή σε πολλά έντυπα αλλά και μειώσεις θέσεων εργασίας

Στην συνάντηση από την ΕΔΙΠΤ συμμετείχαν ο Πρόεδρος Μιχάλης Σαββάκης, η Γεν. Γραμματέας Πέννυ Καλύβα και ο Σύμβουλος Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων Ευάγγελος Παπαλιός. Και από τις δύο πλευρές εκφράστηκε η επιθυμία να συνεχιστεί η αγαστή συνεργασία μεταξύ τους, ενώ τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΔΙΠΤ προσκάλεσαν τον κ. Κοντέα να είναι ομιλητής στο Συνέδριο, το οποίο διοργανώνουν από κοινού οι Ενώσεις του Περιφερειακού και Κλαδικού Τύπου στο Ναύπλιο 16-18 Νοεμβρίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ