ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Προκήρυξη Βραβείου Βλάσης Σωκρατίδης 2018ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ

«ΒΛΑΣΣΗΣ ΣΩΚΡΑΤΙΔΗΣ» 2018

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι και φέτος θα συμπεριλαμβάνεται το ειδικό βραβείο “Βλάσσης Σωκρατίδης” ανάμεσα στα ετήσια δημοσιογραφικά βραβεία του Ιδρύματος Μπότση, το οποίο έχει θεσμοθετηθεί από την ΕΔΙΠΤ στη μνήμη του αειμνήστου πρώην Προέδρου Βλάσση Σωκρατίδη και θα απονεμηθεί σε δημοσιογράφο – εκδότη- μέλος της ΕΔΙΠΤ.

Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΕΔΙΠΤ δυνατότητα υποβολής υποψηφιότητας έχουν τα Μέλη της ΕΔΙΠΤ που πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

1)      Είναι οικονομικά εντάξει

2)      Η έκδοση του εντύπου τους δεν έχει διακοπεί πάνω από 2 χρόνια

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους γραπτώς  το αργότερο μέχρι και την  Παρασκευή 30/11/2018 και ώρα 15:30, παραδίδοντας στην γραμματεία της ΕΔΙΠΤ  σχετικό φάκελο που να περιλαμβάνει:

1) Γραπτή εκδήλωση ενδιαφέροντος.

2) Ενδεικτικά τεύχη (τουλάχιστον 3) με  προσωπικά τους ενυπόγραφα άρθρα των δύο τελευταίων ετών.

1) Βιογραφικό - ενημερωτικό σημείωμα με πληροφορίες σχετικές με την εν γένει δημοσιογραφική και εκδοτική τους δραστηριότητα, με αναφορές σε στοιχεία που συνηγορούν στη βράβευσή τους.

2) Αποδεικτικά που τεκμηριώνουν την προσφορά τους (βραβεία, τιμητικές διακρίσεις κ.ά.).

 

Την αξιολόγηση, μετά από απόφαση του Δ.Σ.,  θα πραγματοποιήσει τριμελής επιτροπή, την οποία θα αποτελέσουν οι Μιχάλης Σαββάκης (Πρόεδρος της ΕΔΙΠΤ), Ευάγγελος Παπαλιός (Σύμβουλος Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων ΕΔΙΠΤ) και Κωνσταντίνος Σελλούντος (Ταμίας ΕΔΙΠΤ). Σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. της επιτροπής προεδρεύει ο κ. Μιχάλης Σαββάκης.

Η επιτροπή θα αξιολογήσει τις υποψηφιότητες βάσει των ακόλουθων κριτηρίων:

α) Της ιστορικής διαδρομής του εντύπου

β) Της απήχησης του εντύπου

γ) Της αρθρογραφίας του εκδότη

δ) Της κοινωνικής δραστηριότητας του εκδότη

ε) Της ελληνικής γλώσσας

Το βραβείο θα απονεμηθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου στο πλαίσιο της 35ης Απονομής των Δημοσιογραφικών Βραβείων του Ιδρύματος Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθανασίου Μπότση παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Για περαιτέρω διευκρινήσεις και πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τη γραμματεία της ΕΔΙΠΤ καθημερινά 9:00 -16:00.

Ο Πρόεδρος                               Η Γενική Γραμματέας

Μιχάλης  Σαββάκης                            Πέννυ Καλύβα